Letní midsezóna 2015

Po slabším jaru slabé léto. Nepsal jsem tolik prvních dojmů, protože mě nakonec nic moc nezaujalo. Sleduji zhruba 7 seriálů, z toho 3 spíše pasivně, když si na ně vzpomenu. Tuhle zimu pravděpodobně škrábnu na 450 zhlédnutých anime, ale začínají mě víc bavit vizuální novely. Tam člověk nemusí sledovat trendy, protože se nové věci stejně přeloží/vydají jednou za uherský rok.

Co teda tohle léto sleduju, seřazeno podle toho, jak často to hledám na nyaatorrents:
  • Symphogear GX - Skutečně mě udivuje, jak moc mě tohle baví. Šimrá to všechny správné části mého mozku. Násilí, zpěv, mindfuck, má to všechno.
  • God Eater - Adaptace PSP monster-hunter klonu od Ufotable. Zajímavostí je, že to je plně CGI. Má to identický problém, co Sidonia. Z určitých úhlů (a u akčních scén) to vypadá skvostně, ale jindy to je naopak dosti ohavné. Třetí díl s bojovou scénou na letadle mě přesvědčil, že to chci sledovat dál. Flashbacky jsou dostatečně zajímavé a myslím i, že to dobře zpracovává herní mechaniky, aby se to dalo sledovat. A mimo jiné tam jsou sideboob záběry, to je za všechny prachy.
Pls.
  • GATE - Aneb důkaz, že můžete být průměrní, dokud splňujete konkrétní úchylku. Objektivně řečeno to není nic extra, ale tuhle tématiku jsem jinde nenašel.
  • Chaos Dragon - Anime vzniklé z tabletop sezení (relativně) úspěšných LN/VN spisovatelů, mimo jiné Kiniko Nasu a Urobuchi Gena. Shota, co může aktivovat speciální schopnost jenom zabitím svého kamaráda, mi přišel neskutečně vtipný. Rovněž blatantní fake Gilgamesh, Nasu se rozhodně nenadřel. Trochu jsem očekával, že Gen bude mít třicetiletého kuřáka, ale jeho zrádná sociopatická svině se k němu taky hodí.
  • Charlotte - Anime o studentském koncilu se zvláštníma schopnostma, co zastavuje jiné lidi, aby své nabyté schopnosti nezneužívali. Na první dojem fakt neorigiální věc (vlastně i na druhý a třetí) s fakt mizerným protagonistou, ale přesvědčila mě tragická backstory, šikana a fakt, že to je skoro stejné jako Angel Beats. Dokonce to má ending od zpěvačky Lia. 
  • Aquarion Logos - Pokračování divné mecha série s přehnanými gesty a důrazem na reinkarnaci a jeho vlivem na lásku, asi..? Má ujeté designy (i osobnosti) postav a úplně šílená "monstra". V tomhle případě to jsou přetvořené významy slov. A bojuje se proti nim tak, že zkombinujete tři stíhačky do robota. What.
  • Akagami no Shirayuki-hime - Shoujo, co kombinuje sněhurku, červenou karkulku a kdovíco ještě. Prý to je decentní a má to i relativně soběstačnou protagonistku, ale zatím to sleduji dosti zřídka

Komentáře

  1. Celkem s tebou souhlasím, tohle léto je vážně slabé :( I na anime které zmiňuješ mám podobný názor.. Zato se mi ale dost líbí Aoharu x Kikanju :) Nebo Prison school, to taky ujde a je to sranda :)
    - Nicah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je.. zvláštní kombinace :D Prison School jsem četl jako mangu, ale adaptace kolem mě tak nějak proplula. To druhé jsem musel googlit..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Creating my own Point of Sale system, Part 0: Start

Creating my own Point of Sale system, Part 1: Design

Asian Squad